Čajový ateliér | Nedělní degustace vedená Tomášem Rajnochem
51968
single,single-post,postid-51968,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.8.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
44633260_2105645362800634_417427781303926784_o

Nedělní degustace vedená Tomášem Rajnochem

Nedělní degustace vedená Tomášem Rajnochem měla za cíl porovnat nejenom rozdíly v jednotlivých čajích „puerové skupiny“, ale také zjistit, co udělá v principu cca 20 let archivace. V prvním kole se tedy ochutnávaly mladé čaje, v druhém pak podobné vzorky o 20 – 30 let starší. Lze říci, že ochutnavačům připadly mladé čaje jako předehra k čajům starším, nad nimiž se spíše rozplývali. Výrazné rozdíly jsme zaznamenali hlavně v porovnání mladého a starého Liu Anu (2014 vs.1998), Sheng pueru (2014 vs. 1980) a Hei Cha. Překvapením byl atypický Hei Cha z Hunnanu balený v krásném košíčku (viz první foto), kde bylo ve vůni listů i nálevu patrné výrazné aroma růží. Osmdesátkový sheng puer ze žlutých listů měl silné Cha Chi, archivní Liu Bao zase překrásně sametovou chuť. Přehlídka wormovských konviček byla estetickým „pošušňáním“ pro milovníky české keramiky. Závěrem jsme do každého z pěti vylouhovaných archivů přidali kvalitní vintage kůru z mandarinky (viz foto). Po zalití tak vznikla symfonie mírně odlišných citrusových nápojů, které spolu s umně nachystaným vege občerstvením dotvořily atmosféru večera. Všem hostům a obzvláště Tomovi děkujeme za další povedenou akci.