Čajový ateliér | Další z řady degustací vedená Radkem Poláškem
52024
single,single-post,postid-52024,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.8.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
42270099_2062620263769811_726390140687089664_o

Další z řady degustací vedená Radkem Poláškem

Další z řady degustací vedená Radkem Poláškem, tentokrát na téma sheng puery, proběhla ve čtvrtek. Ochutnávaly se čaje jak mladé (např.velmi úspěšný koláč Bulang Man’e Zhen Cha – na fotce), tak velmi staré (záverečný 1985 Meng Hai Zhu Sheng Cha lisovaný do stébla bambusu). Třicetiletý bambus sklidil ohlas, jaký jsme dlouho na degustaci nezažili, proto jsme ho také zařadili do stálé nabídky. Zajímavostí byl puer lisovaný do tvaru sloupu Bulang Shan Long Zhu z roku 2015. Tento čaj při zrání nabývá a rozvolňuje se. Historická zvláštnost je záliba Mao Ce Tunga v čaji z Xishuangbanna (Menghai), který rád pil a dokonce i trhal čajové lístky. Jedná se o Meng Hai Gan En Sheng Cha, novodobý čaj tohoto druhu se ochutnával jako druhý v pořadí. Osvědčenou klasikou byl koláč z Ying Kee Tea House Qing Sheng Cha z roku 2009. Děkujeme Radkovi za povedenou akci a všem hostům za účast.