Čajový ateliér | Gruzia Ramiz
51809
single,single-post,postid-51809,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.8.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
gruzie-ramiz-03

Gruzia Ramiz

Místo: Čajový ateliér / Tearoom
Datum: 20. 4. 2016
Hostitel: Martin Resl
Hosté: Fotografové Petr a Denis

S týmem fotografů jsme si připomenuli jeden z vybraných ručně zpracovaných organických čajů z Gruzie. Jedná se o velkolistý černý čaj z vesnice Chakvi produkovaný na jaře 2015 rodinou Ramiz. Celková produkce se pohybovala okolo 40 kg, staří čajovníků přibližně 50 let. Chuť čaje je překvapivě lehká a lístky vydrží mnoho nálevů. Obvykle připravujeme gruzínské čaje v porcelánovém nádobí, avšak tentokrát jsme zvolili starožitný set z Kiyomizu. Výsledek byl ohromující! Tento způsob přípravy hodnotíme jako zatím nejvíce vydařený.

1. čaj – 2015 Gruzia Ramiz

Kultivar:
Kategorie: černý čaj
Oblast: Gruzie
Sklizeň:  jaro 2015
Hodnocení: 7/10
Cena: 240 Kč / 50 g
Konvička: Kiymizu s Chryzantémou (220 ml, cca 100 let)
Šálky: v setu s konvičkou (90 ml)
Chataku: japonské kruhové se znaky
Kensui: japonské kovové
Doplňky:
Ikebana:
Voda: z vodovodu, rychlovarná konvice, termoska, 100°C